în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

douămiişiceva. copil ce-ai fost.

Scris de răzvan cîmpean sâmbătă, ianuarie 04, 2014

prefă-te înţelept. prefă-te atât de bine, încât şi tu s-o crezi. încât greşelile tale să pară greşelile altora. acum întreabă-te cine-i monica şi de ce naiba o vorbeai de rău. prefă-te profund şi spune cuvinte care nu-ţi aparţin. spune-le ca şi cum nimeni nu le-a spus mai bine înainte.

auzi la el, trepte ale prieteniei. acum prefă-te că asta însemna ceva.
o, întrebarea aia nu putea fi mai potrivită. acum imaginează-ţi ironia să fi fost capabil să înţelegi toate astea. dar nu contează, loveşte unde doare mai tare. doar eşti suficient de profund. de bun. de înţelept.
cât de frumos erai atunci, băiete, cât de frumos. şi ce dacă totul era pământ de ceartă? acum aminteşte-ţi ce-ai scris şi aminteşte-ţi ce-ai scris şi aminteşte-ţi ce-ai scris. şi mai scrie.
prefă-te că ai învăţat ceva de acolo. prefă-te puternic. prefă-te că a trecut. că totul a trecut. aminteşte-ţi ce-ai scris şi aminteşte-ţi. aminteşte-ţi că tu eşti imaculat. că nu în tine paşte sentimentul.
prefă-te că asta o să te ajute la ceva, cât de puţin. prefă-te atât de bine, încât şi tu s-o crezi.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]