în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

în opt luni şi nouăsprezece zile.

Scris de răzvan cîmpean vineri, mai 10, 2013

câte se pot schimba.

i-am scris asta fără să ştiu, fără să ghicesc, fără ca vreodată să bănuiesc, i-am scris asta ca şi cum i-aş fi scris despre morţii din familia mea.
i-am scris despre băiatul care-mi era frate, i-am scris asta ca şi cum el însuşi îmi era frate. ca şi cum el era fratele căruia îi scriam, fratele de care trebuia să am grijă şi de care n-am avut, de care nu am şi de care nu
voi mai putea avea.
i-am povestit de verişorul tăiat de elicea avionului, i-am scris că l-aş fi salvat, doar că era mult prea târziu să mai vorbim despre salvare.
i-am scris despre mama, bineînţeles. hmm. i-am scris chiar şi despre tata şi despre visele în care cădeam şi despre dimineţile în care speram să cadă el.
i-am scris aşa: e 21 iunie
i-am scris: îţi scriu de pe acum, fiindcă îmi dau seama câte se pot schimba.
exact cuvintele astea. câte se pot schimba. cine ştia. 
i-am scris: sper doar că eşti fericit. fericit. e ziua ta, copilnu-ţi face griji.
i-am scris asta fără să ştiu, fără să ghicesc, fără ca vreodată să bănuiesc, i-am scris asta ca şi cum i-aş fi scris despre morţii din familia mea.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]