în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

nescrise: vorbeşte-mi.

Scris de răzvan cîmpean sâmbătă, februarie 16, 2013


cartea cu păcatevorbeşte-mi despre sinucidere ca şi cum mi-ai spune poveşti. mai spune-mi încă o dată, cu lux de amănunte, povestea aia... povestea aia-n care mor:
a fost odată un băiat. a fost şi mama lui.

vorbeşte-mi despre cât de acru-ţi pare. serios: loveşte-n mine cu pumni şi cu picioare.
vorbeşte-mi despre moarte la masă, vorbeşte-mi dimineaţa, când nici nu m-am trezit, vorbeşte-mi despre moarte în fiecare zi.

(mai spune-mi cum rămâi, când nimeni nu te vrea. mai spune-mi cum pleci, deşi-ai mai sta.)

te rog, dacă mai vrei s-ajuţi:
vorbeşte-mi despre mama. când m-am rugat să moară.
vorbeşte-mi despre mama: când urlă şi-i nervoasă (compară-mă cu ea), când promite că pleacă de-acasă (compară-mă cu ea), când nu pricepe o iotă (compară-mă cu ea), când repetă, repetă, repetă (compară-mă cu ea, compară-mă cu ea, compară-mă cu ea).
ce să mai, vorbeşte-mi despre mine ca şi cum m-ai cunoaşte.
vorbeşte-mi despre mine ca şi cum m-ai iubi (vorbeşte-mi ca şi cum nu mi-ai vorbi).

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]