în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

scrie un text pe muzică psihedelică

Scris de Dacian vineri, martie 09, 2012

Chiar dacă n-o simţi. Cu atât mai mult dacă n-o simţi. Găseşte un colţ în care să stai şi fii tu muzica psihedelică pe care să scrie ceilalţi.
Scrie despre sânge, moarte, scrie despre sex şi speră să-ţi iasă. Scrie ca-ntr-o transă. Ca şi cum tocmai ai luat un pumn de pastile şi tremuratul tău (speră să fie frig) să se asemene ultimei spasme de care mai esti in stare. Scrie despre moarte. Chiar dacă n-o simţi.
Foloseşte cuvintele alea bizare pe care nimeni întreg la minte nu le cunoaşte. Scrie ca-ntr-o transă. Cu cât mai fără de înţeles, cu atât mai bine.

Când vocile de îngeri drogaţi încep să urle fără sens, scrie prima chestie care-ţi vine îm minte. Când instrumentalul o ia pe arătură şi-ţi dai seama că n-ai asculta niciodată rahatul ăsta de bună voie, scrie despre sex şi speră să-ţi iasă. Găseşte un colţ în care să stai şi fii tu muzica psihedelică pe care să scrie ceilalţi.
Când, brusc, te trezeşti fără inspiraţie şi tobele, chitara repetă acelaşi sunet idiot, când tremuri ca naiba şi nu te poţi concentra, scrie ceva violent. Scrie prostiile pe care nu te-ai citi niciodată. Poeziile alea lipsite de orice talent, vagi, cu cât mai fără de înţeles, cu atât mai bine.
Când deja te-ai plictisit de tot, aminteşte-ţi de cuvintele pe care trebuie să le foloseşti. Viscerale. Metaforele tale pentru viaţă. Scrie ca şi cum ai fi un dumnezeu satanist. Un Iisus transexual. Ştii tu, ideile cu care încerci să atragi atenţia. Jocurile de cuvinte. Viscerale.
Un Iisus transexual, pe care nimeni întreg la minte nu-l cunoaşte. Îngeri drogaţi.
Fii tu muzica psihedelică pe care să scrie ceilalţi.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]