în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

horoscop

Scris de Dacian sâmbătă, martie 24, 2012

În horoscopul de azi scrie că ai toate şansele să-ţi împlineşti destinul. Scrie că nu trebuie să te temi de necunoscut. Trebuie să îmbrăţişezi fiecare provocare pe care o primeşti şi să te bucuri de ziua asta ca şi cum ar fi ultima.
Tu înjuri alarma care te trezeşte şi, cu ochii întredeschişi, o pui să resune peste o oră, gândindu-te că poţi să te întâlneşti mâine cu prietenul pe care l-ai tot amânat. Şi, când ai făcut asta, înainte ca toate planurile tale să devină nimic şi tu să te ridici încet dracu-ştie-unde, deja e prea târziu.
Începi să intri din nou în somn şi tot felul de imagini halucinante năpustesc asupra ta cu furie. Colecţia de amintiri fără valoare, poveştile închise în tine pe care n-ai mai apucat să le spui.
În horoscopul de azi scrie că nimic rău nu ţi se poate întâmpla dacă îţi permiţi să visezi. Viaţa e pentru cei care ştiu să-şi păstreze sufletul inocent.

Tu, trezit din amorțeala în care ai vrut să cazi, păşeşti ţintă. Dispus să faci totul pe fugă: duş pe fugă, mâncare pe fugă, ieşire pe fugă. Te grăbeşti către locul în care n-o să mai ajungi niciodată. O existenţă pe fugă. Şi, când te strădui să nu întârzii la serviciul care te face nefericit şi care-ţi suge vlaga din faţa privirii, deja e prea târziu.
Tu, în curând o urmă de mizerie de pe trotuar. O pată a ceea ce ai construit până acum cu atâta grijă.
În horoscopul de azi scrie că toate problemele trec până la sfârşitul zilei, indiferent ce se întâmplă pe parcurs. Nimic nu durează o veşnicie. Scrie ca ai toate şansele ca astăzi să primeşti lucrul pe care l-ai aşteptat dintotdeauna.
Tu, viitoarea masă de carne putredă şi diformă, îţi pui căştile în urechi şi dai muzica la maxim. Dai muzica la maxim şi te încrunţi în contact cu aerul rece. Ştii de pe acum că ziua asta n-o să-ţi placă de nici o culoare. Şi, când ignori bătrâna care cerşeşte în faţa bisericii, ca şi cum n-ar fi acolo de fapt şi fugi către trecerea de pietoni, numai ca să pierzi verdele în ultima secunda, deja e prea târziu.
Te gândeşti la chichiţele pe care le ai de rezolvat şi alergi, alergi ca nebunul prin oraş. În fugă: pe lângă oameni pe care ţi-ar plăcea să-i cunoşti, către clădiri în care ai vrea să intri, pe străzi care-ţi miros a vechi.
În horoscopul de azi scrie că o mare surpriză te aşteaptă după colţ. Că timpul trece cu repeziciune şi tu nu devii mai tânăr. Scrie că trebuie să îngropi trecutul şi să trăieşti în clipa prezentă.
Aşa că tu, orb la lumea din jurul tău, treci pe roşu, auzi strigăte stridente peste muzica din urechi, iei pentru ultima oară aer în piept, iei aer în piept şi apoi, când deja e prea târziu, atunci se întâmplă. Nici n-ai timp să-ţi dai seama ce e, dar simţi o lovitura puternică în cap şi viaţa devine difuză. Tu, amprenta roşie, de nerecunoscut.
Începi să intri din nou în somn şi tot felul de imagini halucinante năpustesc asupra ta cu furie. Colecţia de amintiri fără valoare, poveştile închise în tine pe care n-ai mai apucat să le spui.
În horoscopul de azi scrie că ai toate şansele să porneşti o mare aventură. Că e o zi perfectă pentru noi începuturi. Scrie că nu trebuie să eviţi lumina de la capătul tunelului.
Tu, cu câteva clipe mai devreme, ai continuat rutina care te-a prins ca într-o capcană. Şi n-ai fost singur în joc. Înainte de impact, viaţa a părut prea greu de suportat pentru ăla de sus. Ăla care ţi-a luat suflarea. Şi, când el ia televizorul şi-l aruncă de la balconul de la etajul 8, iar tu tremuri de frig, făcând ultimul pas către necunoscut, deja e prea târziu.
În horoscopul de azi scrie că ai toate şanse să faci o impresie bună şi de durată.

4 comentarii

 1. Anonim spune:
 2. Doar Dacian putea sa scrie textul , stilul lui. Pt. cine e horoscopul? Mihaela

   
 3. dacian spune:
 4. textul e pentru oricine are impresia ca-si iroseste viata cu chestii neimportante si ca doar murind ar putea ajunge sa aprecieze o zi sau chiar si mai putin de atat cu adevarat. e pentru mine si pentru toti ceilalti ca mine.

   
 5. Anonim spune:
 6. Intrebarea mea a fost un pic in gluma. Am inteles mesajul textului pt ca l am luat asa cum am considerat eu, unul motivational ; altfel m as fi asteptat sa percepi o taxa ceva, ca la ghicitoare sau zodiac. Multumesc de raspuns.Mihaela

   
 7. Anonim spune:
 8. fidelitatea horoscopului, indiferent de varsta lui, e garantata de spumele ghinionistului care sufera revelatii ireversibile dupa o supradoza in teletext.

  iti trebuie curaj
  sau lipsa de inertie,
  sa te bucuri de miraj
  ca untul de felie.
  guvernat de revolutie
  si de biblioteci pagane,
  tu prezinti intr-o solutie
  concentratii foarte fine.

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]