în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

poveste de dragoste: câştigătorul

Scris de răzvan cîmpean joi, martie 10, 2011

Le mulţumesc celor care au scris, Alinei, Cristinei şi lui Bogdan. Le mulţumesc din motive care ţin, în primul rând, de bucuria că au acceptat o provocare în care, e evident, foarte puţini au crezut. Îi mulţumesc Alinei că a primit sugestiile mele, că le-a privit cu încredere. Îi mulţumesc lui Bogdan pentru consecvenţa cu care participă la fiecare concurs organizat aici. Mă pune, totuşi, pe gânduri faptul că s-au adunat mai puţine poveşti de dragoste decât poveşti de Crăciun. Nu vreau să-l interpretez ca pe un semn al faptului că nu iubim suficient, că nu ştim să iubim, că trăim într-un egocentrism exagerat. Recunosc, însă, că cele trei poveşti au reuşit să ţină locul celor care au lipsit. 
De fiecare dată când organizez un astfel de concurs, care e o mişcare naivă, sper să găsesc idei care să mă impresioneze. Şi, contrar aşteptărilor pe care le aveam, am fost impresionat. Însă, pentru că e vorba de un
concurs, mă rezum din nou la o singură persoană: cel mai mult mi-a plăcut povestea scrisă de Bogdan, fiindcă a reuşit acolo, în ciuda unei evidente pripiri, să creeze imagini frumoase, să aplice principii utopice într-o poveste coerentă şi credibilă. Proza lui Bogdan e întotdeauna (Întotdeauna) surprinzătoare într-un mod în care puţine reuşesc să fie. Aşadar, Castele de carton a Almudenei Grandes va merge către Bogdan undeva săptămâna viitoare.
Mulţumesc pentru votul de încredere şi sper să reveniţi la următoarele concursuri. Numai bine!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]