în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

despre o fata ce iubeste un baiat

Scris de Dacian luni, martie 21, 2011

Si prin baiat, fata...
Intaia oara cand l-a vazut, s-a uitat mai atent la ea insasi, pentru a-si da seama daca se compara lui. Si-a analizat comportamentul, chiar daca nu stia nimic despre el, a inteles repede ca nu-i poate detine sufletul, dar ca va incerca sa-l imprumute macar. I-a soptit la ureche numele ei, era o scoica si prin baiat a auzit sunetul marii chemand-o. I-a atins mana, era o icoana si prin baiat a cunoscut credinta. I-a sarutat buzele, era pamantul si prin baiat s-a simtit cu adevarat libera. Stia ca abuzeaza, ca profita, insa nu se putea opri. Si-a trecut mana prin parul lui, era o padure, iar acolo, sub un copac era dezbracata pentru dragostea ei. Ii asculta vorbele, era un burete si prin baiat absorbea tot frumosul din jur. I-a dus mana la sanul ei, era un
trandafir cu spini si prin baiat a sangerat pentru prima data. Nu se mai recunostea in oglinda, ceva in ea se modificase dramatic, intelegea metamorfoza ca pe ceva necesar, asteptat, indurase destula existenta stearpa si acum oglinda ii zambea. Ii zambea si el, era o pasare a cerului si prin baiat a plutit in ameteala. Ii explicase procese tehnice, era o carte si prin baiat invatase neintelesul.
I-a salvat viata, scotand-o din obscuritatea deplorabila in care cazuse. Il privea, era un vrajitor si prin baiat intalnise magia. A continuat sa creada in el ca in ceva sfant, sacru, il vedea doar asa cum putea si niciodata asa cum era. Ii atingea obrazul intepator, era o harta insemnata si prin baiat calatorise in locuri necunoscute. Isi vara mana in buzunarul lui, era un sac plin de imprevizibil si prin baiat a deprins rabdarea. Canta melodiile antrenante ale vremurilor, era o enciclopedie muzicala si prin baiat a incercat curiozitatea si diversitatea. Devenea pe zi ce trece tot mai obisnuita cu prezenta lui, o gadila nefiresc de mult gandul la el, privea in ochii lui si se vedea pe sine surazandu-si. Uneori il prindea plangand in timp ce citea, lacrimile ii erau potopuri si prin baiat se lupta cu inecul puhoiului de nesiguranta. Il astepta pe strada sa o ajunga din urma, era o piatra si prin baiat a sesizat greutatea altcuiva. Se plimbau pe strada, era un camp pustiu si prin baiat a descoperit simplitatea arhetipala. Urmareau oamenii din autobuze si expresiile lor daramate si prin baiat a apreciat uratul. Ii asculta respiratia regulata in timp ce dormea, incerca sa o imite si prin baiat a practicat veneratia. 
Diminetile incepeau altfel, soarele aparea intotdeauna pe cerul senin, nu era umbra in intregul ei intim, se considera milostivita si traia fericirea acestor zile impacata. Il prindea cu privirea de la distanta, era un punct negru si prin baiat a modelat lumea in forme mobile. Se concentra pe ochii lui, ii saruta, erau ochii mamei ei si prin baiat a reusit sa planga de bucurie. Apasa mana pe pieptul lui, pulsa la bataile inimii, erau tunelurile unui metrou si prin baiat indura intunericul pentru ceea ce urmeaza. L-a primit inauntrul ei, era unul cu ea si prin baiat a dat nastere unei alte vieti, miracolul deplin al omenirii. L-a strans in brate, era fix langa sufletul ei si prin baiat a stiut cand sa nu dea drumul. Il iubea in intregime, era o adiere de vant si prin baiat a invatat sa iubeasca ceea ce simte.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]