în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

silvia #3

Scris de răzvan cîmpean luni, august 23, 2010

Ca şi cum dintr-o dată pierde tot ce a încercat să înveţe pentru întâlnirea asta, se rătăceşte în gânduri, se fâstâceşte, roşeşte, îşi lasă privirea în pământ. Îmi dau pentru prima oară seama că de când ne-am aşezat vorbeşte fără încetare, că nu s-a atins deloc de ceai sau de fursecuri, că a rămas nemişcată în fotoliul ei, mulţumită poate că cineva o ascultă şi o priveşte în ochi. Ochii ei albaştri par atât de obosiţi încât te sperie. Părul îi e alb ca zăpada care în câteva săptămâni ar trebui să cadă. Mâinile îi tremură când apucă pentru
prima oară cana de ceai, care deja a început să se răcească. Am uitat ce aveam de spus.
Pe mama nu am mai văzut-o niciodată, i-am văzut o dată pe fraţii mei mai mari, ne-am întâlnit şi din ce câştigam la tanti Sonia le-am dat şi lor. Când am întrebat de mama, s-au prefăcut că nu aud, au luat banii şi au plecat înapoi acasă. Nu m-au întrebat dacă îmi era bine, cine m-a bătut de mi-a învineţit ochiul, de ce am slăbit aşa de tare, mi-au spus doar că arăt ca o curvă. De când plecasem de acasă, n-am mai fost sora lor mai mică, eram doar cea care făcea treburi de oameni mari cu tatăl vitreg şi care acum sigur era o curvă. Asta s-a întâmplat la câteva săptămâni după ce am început să lucrez la tanti Sonia. 
Când vorbeşte despre familia ei, singura pe care îmi spune că a avut-o, e profund tristă, îşi ascunde cu greu nevoia de a plânge. E evident că în maturizarea ei forţată, nu doar psihică, dar mai ales fizică, a pătimit amarnic pentru greşeala de a se fi născut fată. Deja cu lacrimi pe obrajii ei obosiţi, îmi povesteşte cum întotdeauna şi-a dorit să fie băiat şi mama s-o iubească şi pe ea aşa cum îi iubea pe fraţii mai mari. Fraţii ei mai mari nu umblau niciodată după bărbaţii pe care mama îi dorea. Nu făceau treburi de oameni mari cu ei. Nu au distrus singura familie căreia îi aparţineau. Nu acceptau să-i atingă, sărute, mângâie, primească în patul lor pe bărbaţii care intrau mirosind a băutură ieftină în camera mizeră a tanti Soniei. Ea, singură şi neajutorată, făcea toate astea şi mult mai mult. Pentru nişte bani în plus, era de acord să îndeplinească dorinţele ciudate ale bărbaţilor însuraţi, spunându-le tată în timp ce ei o trăgeau puţin de păr şi ea se comporta ca şi cum îi plăcea. Se lăsa vioaltă de bărbaţi pe care uneori se bucura să-i numească tată. Mi-am promis că n-o să plâng.
Înainte să înceapă şcoala am încercat să fug de la tanti Sonia, dar Raluca mi-a zis c-o să mă prindă la şcoală şi că o să mă bată de nu o să mă văd. Atunci am propus să fugim împreună, dar Raluca mi-a zis că are un plan mai bun, S-o omorâm pe babă şi să plecăm cu banii. Exact cuvintele ei. Aşa că Raluca i-a dat somnifere şi apoi eu a trebuit s-o sufoc în somn. N-a fost greu, a murit repede. I-am luat banii şi bijuteriile şi am plecat într-un alt oraş. Aveam aproape unsprezece ani. În Galaţi, Raluca m-a vândut la o altă femeie pentru o păpuşă Barbie. Nici măcar originală. Atunci a început totul, de fapt.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]