în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

serialele şi obsesia poveştii

Scris de răzvan cîmpean luni, august 02, 2010

Poate din prea mult timp liber, poate dintr-o plăcere nebună de poveşti care să nu mă părăsească direct, am început să urmăresc seriale de televiziune. Numărul lor a crescut de la o lună la alta, au ajuns să fie atât de multe încât nu le mai ştiu pe toate. Săptămâna aceasta iau pe rând şase seriale despre care nu am mai scris, seriale care nu doar că mi-au părut bune, dar desăvârşite, care au făcut din firea mea exagerată una şi mai şi, care mă obsedează, mă provoacă, mă încântă. O să le iau în ordinea preferinţelor, cele care îmi plac cel mai mult vor veni în ultimele zile. Nu au neapărat o legătură între ele, sunt mai mult seriale care mi-au plăcut sau îmi plac şi atât de incorect să mă opresc la şase, pentru că îmi dau seama acum peste câte am trecut pentru a ajunge la acestea.
Pentru ca un serial să-mi placă, trebuie să curgă acţiunea cât se poate de normal, fără efectul "Heroes",
episoade, personaje sau scene de umplutură, trebuie să fie cât de cât original, curajos, cu personaje puternice şi întosături de situaţie care să mă surprindă sau chiar să mă lase cu gura căscată (vezi sfârşitul din Dexter). Aşadar, săptămâna aceasta nu e dedicată atât unui om, cum s-a întâmplat întâi cu Tim Burton, cât unei obişnuinţe care-mi ocupă timpul şi care mă zăpăceşte continuu.
Marţi: The Mentalist
Miercuri: Leverage
Joi: Nurse Jackie
Vineri: Dollhouse
Sâmbătă: Lost
Duminică: Damages

2 comentarii

  1. QED spune:
  2. Si "House"???

     
  3. despre House am scris deja aici: http://carteacupacate.blogspot.com/2009/09/seriale-house-cronica-unui-nesimtit.html

     

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]