în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

săptămâna seriale tv: nurse jackie

Scris de răzvan cîmpean joi, august 05, 2010

Nurse Jackie, serial Showtime, ne aduce oarecum în Jackie Peyton varianta feminină a mult mai cunoscutului Greg House, însă doar când vine vorba de dependenţa de medicamente şi nonconformismul specific, personaje care se individualizează când vine vorba de atenţia pe care o acordă pacienţilor. Jackie, o asistentă la Spitalul All Saints, îşi ascunde la muncă viaţa personală atât de mult încât îşi creează o identitate nouă. Singura care o cunoaşte cu adevărat e Dr. O'Hara, care adesea pare îndrăgostită de Jackie, poate din cauza asta trece cu vederea multe din tâmpeniile pe care le face. În afara spitalului, Jackie e căsătorită şi are două fete, Fiona şi Grace. Grace e
obsedată de posibile dezastre, de microbi şi boli, înnebunându-şi părinţii cu paranoia ei.
O'Hara şi Jackie
Serialul nu doar că iniţial o portretizează pe Jackie ca pe o sfântă, fiindcă îi ajută pe pacienţi indiferent de sacrificii, dar îl include şi pe Dumnezeu, un pacient cu tulburări psihice, care îşi revarsă judecăţile de la fereastra apartamentului său (care se află vizavi de intrarea în spital) asupra trecătorilor şi personalului spitalului. Nurse Jackie este al cincelea serial în care Edie Falco şi Paul Schulze apar împreună, după Homicide: Life on the Street, Oz, The Sopranos şi New York Undercover, însă doar al patrulea în care cei doi apar în acelaşi episod împreună.
Serialul a avut în 2009 opt nominalizări la Emmy, printre care Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie, Edie Falco, pentru Cel mai bun serial de comedie şi pentru regie. În acelaşi an a primit o nominalizare la Globurile de Aur, pentru Cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune - musical sau comedie, Edie Falco. În plus, actriţa a mai primit două nominalizări pentru rolul din Nurse Jackie la Screen Actors Guild Awards şi la Premiile Satellite.

1 Responses to săptămâna seriale tv: nurse jackie

  1. Cris spune:
  2. e un serial pe care-l recomand si eu... sunt foarte curioasa ce o sa se intample cu jackie in noul sezon... s-a terminat foarte abrupt :)

     

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]