în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

săptămâna seriale tv: the mentalist

Scris de răzvan cîmpean marți, august 03, 2010

Patrick Jane
The Mentalist, serial CBS care mi-a părut iniţial tras de coadă, dar care a ajuns să-mi placă după vreo trei-patru episoade, în principiu datorită personajului principal, un colaborator al Biroului de Investigaţii din California, fost fals medium, care ajută Biroul prin spiritul său de observaţie. Metodele de lucru ale lui Patrick Jane sunt cel puţin neortodoxe, dacă nu ilegale uneori, dar duc de obicei la rezolvarea cazului. Lucrează cu echipa de criminalişti în speranţa că va putea să-l prindă pe cel care i-a ucis familia, Red John. Din nefericire, acţiunea serialului se învârte prea puţin pe această latură a poveştii, doar în câteva dintre episoade. Dacă treci peste metodele sale, personajul lui Patrick Jane e unul chiar bine creat, a cărui
vigilenţă îi depăşeşte  pe aproape toţi, care adoră provocările şi care, în scopul său, e capabil de sacrificii foarte mari. E un personaj atific serialelor criminaliste şi poate tocmai din cauza asta e atât de interesant. Aduce pe alocuri, prin felul în care înţelege să-i pună pe oameni în situaţii cel puţin sânjenitoare şi prin faptul că pare întotdeauna că e cu un pas înaintea tuturor, cu Cal Lightman din Lie to me.
Lansat în 2008, serialul s-a bucurat de succes în principiu în rândul telespectatorilor, dar şi în rândul criticilor. În 2009, Simon Baker primeşte o nominalizare la Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramă. În acelaşi an, la People's Choice Award, serialul câştigă premiul pentru Favorite New TV Drama. Un an mai târziu, Simon Baker primeşte o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul principal din The Mentalist, plus încă o nominalizare la Screen Actors Guild Awards pentru acelaşi rol.

1 Responses to săptămâna seriale tv: the mentalist

  1. Dacian spune:
  2. mentalistu' lu' tata.

     

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]