în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

săptămâna seriale tv: lost

Scris de răzvan cîmpean sâmbătă, august 07, 2010

De la stânga la dreapta (sus): Sawyer, Sayid, Kate, Jack,
Charlie, Boone, Sharon, Hurley şi Locke
(jos): Jin, Sun, Michael, Walt şi Claire
Lost, serial ABC, a fost unul dintre cele mai de succes seriale ale tuturor timpurilor, nu doar ca audienţă, care s-a micşorat pe parcursul celor şase sezoane, cât ca impact la public, profitând de internet mai mult decât orice alt serial din ultimii ani. A debutat pe 22 septembrie 2004, înregistrând o audienţă record pentru ABC până în acel moment, depăşită ulterior doar de Desperate Housewives, 18,6 milioane de telespectatori. În pilot, realizat din două episoade, zborul Oceanic 815 de la Sydney la Los Angeles se prăbuşeşete pe insulă, iar supravieţuitorii încearcă să-şi dea seama ce s-a întâmplat şi unde se află. A fost cel mai scump pilot al unui serial din istorie, costând undeva între 10 şi 14 milioane de dolari, în condiţiile în care un pilot obişnuit nu depăşea 4 milioane de dolari. Din această cauză, chiar înainte ca serialul să debuteze, directorul de programe al ABC din acel moment a fost nevoit să-şi dea demisia. Lost a rămas
unul dintre cele mai scumpe seriale, fiindcă implica o echipă mare, o distribuţie rar întâlnită, peste 20 de personaje importante.
Succesul serialului se contabilizează şi în numărul de teorii şi mituri exprimate pentru fiecare episod sau sezon. Din acest punct de vedere, Lost nu a dus lipsă de atenţie din partea fanilor, care au creat forumuri de discuţii, inclusiv Lostpedia, au disecat minute din episoade în întregi ore de discuţii pe aceste forumuri sau pe Youtube. Misterul insulei a sporit atenţia fanilor, în special datorită întâmplărilor supranaturale care se întâmplau acolo. Faptul că fiecare sezon părea să spună o altă poveste despre insulă, ce este şi ce înseamnă ea, a dus la consolidarea unui număr impresiont de fani înrăiţi, dintre care mulţi se adunau şi urmăreau împreună serialul, petrecându-şi mult timp după vizionare discutând despre cele întâmplate. Mare parte dintre aceştia au fost dezamăgiţi de finalul serialului, unii dintre ei scriindu-i lui Damon Lindelof, unul dintre creatorii Lost,  pe Twitter imediat după marea finală "Hey, douche! Instead of backpacking in Europe or whatever the fuck you’re doing, how about you give me six years of my life back?" sau "You’re a dirty liar. You never knew, you made it all up, you betrayed us all. You betrayed me and I hope you rot, motherfucker". În schimb, au existat şi fani (printre care mă număr oarecum) mulţumiţi de felul în care serialul s-a încheiat, dincolo de mulţimea de întrebări nerăspunse şi de faptul că finalul a părut mai mult născocit fiindcă deja unii înţeleseseră ce e cu insula.
În 2006, la Globurile de Aur, Lost primeşte trei nominalizări, dintre care una pentru Cel mai bun serial dramă, categorie la care ia premiul. La Premiile Emmy primeşte în total peste patruzeci de nominalizări, dintre care câştigă nouă premii, printre care în 2005 pentru muzică, casting, cel mai bun serial dramă, şi efecte speciale, în 2007 pentru Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramă, Terry O'Quinn (John Locke) şi în 2009 la aceeaşi categorie ca şi în 2007, Michael Emerson (Ben Linus).

2 comentarii

  1. dacian spune:
  2. mi-a placut finalul... sezonului cinci :)

     
  3. Anonim spune:
  4. Da, am inceput si eu sa ma uit la lost, tocmai ce am terminat sezonul 3. Deja m-am plictisit, sincer, dar cateodata sunt curioasa. O fi primit locke premiu, dar e personajul pe care il detest cel mai mult. Si imi pare tare rau de felul in care i-au omorat pe nikki si paolo, sau cum ii chema ;))

     

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]