în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

săptămâna seriale tv: leverage

Scris de răzvan cîmpean miercuri, august 04, 2010

De la stânga la dreapta: Nate, Sophie, Parker, Eliot şi Hardison
Leverage, serial TNT, a avut unul din cele mai bune piloturi din câte am văzut vreodată. Acţiunea serialului se învârte în jurul unei echipe de hoţi cu misiunea de Robin Hood, care, episod de episod, caută să regleze nedreptăţile pe care cei puternici şi cu bani le fac celor slabi şi săraci. Echipa e compusă din Sophie Devereaux, o actriţă îngrozitoare, dar stălucită când face pe impostoarea, Eliot Spencer, născut parcă pentru a se bate, Parker, una dintre cele mai bune hoaţe din lume, puţin nebună, Alec Hardison, hacker şi Nathan Ford, creierul operaţiunii. Cei cinci sunt adunaţi în pilotul serialul şi decid apoi să rămână împreună pentru o singură misiune.
Serialului îi lipseşte realismul, sunt foarte multe lucruri imposibile care se întâmplă, dar în loc să te enerveze, ele sunt aproape de fiecare dată distractive. Pe lângă faptul că insistă prea mult pe viciul lui Nate, personajele sunt create în aşa fel încât să se completeze foarte bine. Parker e de departe personajul
meu preferat, poate pentru e ciudată şi nu prea ştie cum să se comporte în compania altor oameni şi fiindcă are un rol pe care-l găsesc extrem de interesant. Din nefericire nu am găsit secvenţa din pilot în care era prezentată ea, mi-a mers la suflet.
Serialul a avut audienţe foarte bune în primul sezon, acesta fiind şi motivul pentru care a fost continuat, în prezent difuzându-se sezonul trei. În schimb, nu a câştigat nici un premiu important, câţiva dintre actori, Timothy Hutton (Nate), Gina Bellman (Sophie) şi Aldis Hodge (Hardison) au primit în 2009 sau 2010 o nominalizare la Premiile Saturn. Leverage a fost nominalizat atât în 2009, cât şi în 2010 la Cel mai bun serial de la teviziunea prin cablu, tot la Saturn.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]