în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

concurs: cu 10 ani în urmă.

Scris de Dacian sâmbătă, august 21, 2010

În 14 octombrie se împlinesc zece ani de la momentul în care m-am mutat în Bonţida. Am început să mă gândesc la cum era viaţa atunci. Aveam doar 13 ani, eram un puşti entuziast şi speriat. Naiv şi visător. Pueril şi nepregătit. Superficial şi egoist. Impresionabil şi ipocrit. Liniştit şi răbdător. Atât de multe s-au schimbat între timp, că nu reuşesc să mă regăsesc deloc în imaginea copilului care am fost odată. Tocmai din acest motiv încercările de rememorare sunt dificile, astfel că, pentru a putea pune măcar o bună parte pe hârtie, mi-am rezervat aproape 6 luni. Dar cum a fost pentru tine acum 10 ani?
Concursul de faţă îşi propune aducerea aminte a unor fragmente importante din trecutul nostru, ceva care, cu 10 zece ani în urmă, ne definea existenţa. Poveştile noastre ce dezvăluie elementele unei părţi din viaţă spre care ne asigură acces doar memoria. Începând de astăzi, până în data de 13 octombrie, inclusiv, puteţi trimite pe dacian.cimpean@gmail.com emailuri cu subiectul "Cu 10 ani în urmă" care să conţină amintirea cea mai reprezentativă pentru acum un deceniu. Premiul constă în cartea "Dacă nimeni nu vorbeşte despre
lucruri deosebite" de Jon McGregor, iar câştigătorul o să fie anunţat pe 14 octombrie. Precizez de la bun început că amintirea pe care o voi găsi cea mai autentică, mai frumoasă, în care o să remarc nostalgia, sau bucuria (în funcţie de caz) de a fi lăsat în urmă anii respectivi o să fie declarată câştigătoare. Fiecare intrare în concurs trebuie să aibă, cu aproximaţie, minim 500 de cuvinte. Îi invit şi pe cititorii lui Răzvan pe care îi cunosc personal (Bogdan, Mircea, Lumi Cris) să încerce această introspectie, fără ca ei să fie incluşi în concurs. Multă baftă!

5 comentarii

 1. mircea spune:
 2. Aş vrea să ştiu de ce oamenii pe care îi cunoşti personal sunt excluşi din acest concurs...

   
 3. dacian spune:
 4. pentru că altfel nu mă pot delimita de subiectivism. oricine poate participa, doar că premiul o să meargă către un participant necunoscut mie.

   
 5. Luminiţa spune:
 6. s-au implinit cei 10 ani :) ati avut tort? :P

   
 7. a fost o zi surprinzător de frumoasă. foarte puţin m-am gândit la faptul că s-au făcut, iată, zece ani de stat aici.
  tort? nu cred că se cuvenea...

   
 8. Luminiţa spune:
 9. glumeam, evident... :) ma bucur pentru ziua voastra frumoasa, si a mea a fost minunata, desi in alt fel frumoasa. toamna asta vine numai cu frumuseti, nu-i asa?
  ps: ma intrebam ce s-a mai intamplat cu concursul lui Dacian? Nu a mai indraznit nimeni, pana la urma, sa-si sondeze memoria?

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]