în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

săptămâna tim burton: the nightmare before christmas

Scris de răzvan cîmpean marți, mai 04, 2010

Lansat în 1993, The Nightmare Before Christmas, primul film animat în întregime folosindu-se tehnica stop-motion, e povestea lui Jack Skellington, împărat al oraşului Halloweenului, care, plictisit de acelaşi spectacol din fiecare an încercă să găsească o idee nouă pentru petrecerea din anul următor, dar sfârşeşte prin a descoperi un loc pe care nu-l prea înţelege, oraşul Crăciunului. Astfel, el decide să alăture tradiţia Halloweenului de cea a Crăciunului, furându-l pe Moş Crăciun şi luându-i locul, dar, ajutat de câinele său, Zero,
împărţind celor mici doar cadouri specifice locului din care provine.
Panic at the disco - This is Halloween
Potrivit lui Henry Selick, regizorul filmului, pentru rolul lui Moş Crăciun a fost ales iniţial Vincent Price, însă, din cauza  morţii recente a soţiei sale, actorul nu a putut să facă parte din distribuţie, în locul său fiind ales Edward Ivory.
Filmul a primit o nominalizare la Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale, plus încă alte şase nominalizări, dintre care una la premiile Saturn pentru efecte speciale şi una la Globurile de Aur pentru cel mai bun film original, lung metraj. A câştigat patru premii, dintre care două la Saturn, unul pentru cea mai bună coloană sonoră (Danny Elfman) şi celălalt pentru cel mai bun film de fantezie.
Fall Out Boy - What's This?
Interesant e de aflat de unde a pornit ideea acestui film. Tim Burton, vorbind despre film, spune că ideea i-a venit când a văzut într-un magazin înlocuindu-se decoraţiunile de Halloween cu cele de Crăciun. Această alăturare de fantome şi schelete cu Moş Crăciun i-a dat frâu liber imaginaţiei. Interesant mai este şi că la versiunea originală din 1993, studioul Walt Disney a considerat filmul nepotrivit pentru copii din cauza personajelor şi l-a mutat la Touchstone Pictures, dar la versiunea 3D lansată în octombrie 2006 nu a mai considerat acelaşi lucru. 
A fost nevoie de o echipă de 100 de oameni şi de aproape trei ani pentru a finaliza filmul, pentru că la fiecare secundă se foloseau până la 12 mişcări stop-motion. Cel mai dificil de filmat a fost scena în care Jack ajunge la uşa spre tărânul Crăciunului, pentru că aici camera se roteşte la 180 de grade, permiţând celor care privesc să vadă pădurea din jurul lui Jack.

8 comentarii

 1. Bogdan spune:
 2. Imi amintesc cu drag de filmul asta :)

   
 3. sacadat

   
 4. Luminiţa spune:
 5. off topic: Răzvan, mâine, cândva între orele 19.00 şi 22.00, eşti la radio - Magic FM ! (magicblog) :)

   
 6. pot să nu înţeleg ce vrei să spui cu asta şi de unde ştii? (îmi bate inima)

   
 7. Luminiţa spune:
 8. nici eu nu înţeleg prea bine, ştiu doar că domnul Eugen Huculici care are o emisiune în intervalul orar de mai sus pe sus-numitul post de radio binevoieşte să promoveze blogurile de bun gust. Eu te-am propus pentru acest lucru pe tine iar dumnealui m-a anunţat că mâine e ziua cea mare :)

  PS: ar fi nasol dacă nu ţi-ar bătea inima.

   
 9. rămân aşa cu un mulţumesc zăpăcit, voi asculta curios. zile senine, luminiţa!

   
 10. dacian spune:
 11. bau-bau e mos craciun? in film cam seamana si niciodata nu am reusit sa ma decid.

   
 12. Anonim spune:
 13. Moartea e o parte a vieţii.
  Până şi scheletele se mişcă. Atmosferă apocaliptică :D ...

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]