în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

seriale: dexter - răul necesar

Scris de răzvan cîmpean vineri, martie 05, 2010

Dexter TV Series Title Card.jpgDexter, bazat pe personajele create de Jeff Lindsay în seria de romane omonime, e serialul care-ţi va plăcea indiferent de părerea ta despre crime, mai ales dacă acestea sunt în serie. Pentru că, trebuie ştiut că Dexter Morgan e un criminal în serie, însă unul bun. Lucrând în Departamentul de Poliţie din Miami, Dexter îşi alege victimile dintre rău-făcătorii de care autorităţile uită sau nu au suficiente dovezi pentru a-i încarcera.
Povestea e foarte bine ţesută, Harry, tatăl adoptiv al lui Dexter îl învaţă pe acesta un cod de reguli care devine esenţial în activitatea sa de criminal în serie, reguli legate
de modul în care trebuie să-şi aleagă potenţialele victime, în principal criminali la rândul lor, de siguranţa că ei sunt cu adevărat vinovaţi şi inclusiv de felul în care Dexter trebuie să pară normal, să nu atragă atenţia deloc asupra sa. E incapabil de sentimente, duce o duplicitate periculoasă, jucând pe cartea omului responsabil în societate, găseşte chiar o femeie cu care se întâlneşte pentru a întări ideea de normalitate.
Din copilărie, Dexter are doar câteva amintiri vagi şi lucrurile pe care Harry i le-a spus despre familia din care provine. Pe durata serialului, care a avut sfârşitul sezonului 4 pe 13 decembrie 2009, şi care va avea premiera sezonului 5 pe 26 septembrie 2010, personajul principal află câteva detalii, care îl macină într-o tensiune transpusă inclusiv dincolo de ecran.
Dexter e unul dintre cele mai bune seriale ale momentului, capabil de intrigi puternice, tensiuni la cote alarmante, deznodământe surprinzătoare. Şi nu sunt vorbe goale, Dexter e diferit de orice serial ai văzut până acum, nu se pierde pe durata celor patru sezoane, devine chiar mai bun (într-un promo, Showtime spune despre sezonul 4: «Forget "must watch" - this season's "Dexter" is "can't wait" television.») cu fiecare sezon, creşte o poveste interesantă, captivantă şi controversată. Dacă îţi doreşti să urmăreşti ceva nu bun, dar foarte bun, dacă vrei să aştepţi cu nerăbdare întâmplările din următorul episod şi să rămâi şocat de turnura evenimentelor, Dexter e de departe serialul pe care îl cauţi!

5 comentarii

 1. Mih spune:
 2. Intradevar, cel mai bun serial care l-am vazut. Cat de mult poate iti influenta starea de spirit, poate fi inteles numai vizionandu-l. Mi se pare o vesnicie pana in toamna, cand va aparea urmatorul sezon. Oricum, dupa cum s-a terminat sezonul trecut, pare a fi ceva prea interesant ca sa poti sa iti dai cu parerea. Povestea poate fi oarecum cunoscuta, dar starile transmise si felul de a imbina anumite scene, chiar merita "sacrificat" din timpul nostru pentru acest film.

   
 3. Chiar e o veşnicie până în toamnă, dar poţi începe alte obsesii până atunci. Eu tocmai am terminat un alt serial, fusese drăguţ, trebui să încep altele şi altele, nu vreau să mă gândesc că Dexter începe doar la sfârşitul lui septembrie. Oricum, bine că mai începe:)...

   
 4. hain spune:
 5. am mai auzit de serialul asta, mi-a mai fost recomandat.citindu-te, m-am hotarat:p

   
 6. Hain, sincer cred ca o sa-ti placa. Chiar m-as bucura sa aud ca te-ai uitat si sa stiu si ce parere ti-a lasat:)

  >:D<

   
 7. Dacian spune:
 8. oare cum ar suna daca as admite ca eram indragostit de dexter? nu exista prieten (in perioada in care am inceput serialul) care sa nu afle de el. pentru mine putea sa fie putin mai dur. pentru ei, poate eu eram mai dur decat dexter :)

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]