în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

alina petrescu, victima colaterală a noului observator

Scris de răzvan cîmpean vineri, martie 26, 2010

Surse din interiorul Antenei 1 au dezvăluit astăzi în exclusivitate pentru cartea cu păcate care e adevăratul motiv din spatele schimbării feţei de la pupitrul Observatorului: Alina Petrescu a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiu terminal în toamna anului trecut, moment în care Sorin Alexandrescu, directorul executiv al postului de televiziune, a luat decizia de a împinge în faţă prezentatori bolnavi. Astfel, se profită de boala crainicului pentru ca postul să câştige bani la eventuala sa moarte prin introducerea în premieră în România a unui sistem de expediere a mesajelor de condoleanţe pentru familia îndoliată la un
cost mai mare decât cel pentru un SMS obişnuit.
Alina Petrescu: Nu puteam să refuz o astfel de ofertă!
Contactată de cartea cu păcate, Alina Petrescu s-a declarat mulţumită de propunerea care i-a fost făcută, spunând chiar că boala pe care o are e cel mai bun lucru care i s-a întâmplat în întreaga sa carieră. "Când m-a sunat Sorin (Alexandrescu, n.r.), am fost incredibil de fericită. Am discutat atunci cu el două posibilităţi: una, de a prezenta în locul lui Mihai Gâdea Sinteza Zilei pentru că emisiunea a început să piardă din audienţă şi Ion Cristoiu nu mai era invitat permanent, sau a doua, de a-i înlocui pe Sandra Stoicescu şi Lucian Mîndruţă la Observatorul de la ora 19. A fost o decizie grea! Împreună am hotărât noua direcţie în care va merge postul." a declarat prezentatoarea principalului jurnal de la Antena 1 cu puţin timp în urmă.
Dar determinarea celor de la Observator merge mult mai departe, sunt pregătiţi încă de pe acum pentru momentul în care Alina nu va mai putea să prezinte ştirile, dar au refuzat să dea detalii despre varianta de rezervă din frică să nu fie copiaţi de cei de la Pro TV. "Ştiu din experienţă cât de mult încearcă Ştirile Pro TV să copieze Observatorul, de aceea prefer să rămân rezervat în ceea ce priveşte următoarea vedetă care îşi va da duhul în direct la Observator." spune Sorin Alexandrescu.
Alina Petrescu: mă simt mai bine decât oricând!
Doar în ultima săptămână, prezetatoarea Antenei 1 a fost surprinsă tuşind şi înecându-se în repetate rânduri, într-una din situaţii fiind necerară introducerea unei pauze de publicitate, fapt pentru care Consiliul Naţional al Audiovizualului a aplicat o amendă de 10.000 de lei în ciuda insistenţei Alinei Petrescu, aflată la şedinţă, că a fost vorba doar de o problemă minoră, datorată prafului, care nu se va repeta.
Lucian Mândruţă: cu toţii o susţinem pe Alina!
Un incident neobişnuit s-a petrecut săptămâna trecută când Sorin Alexandrescu a dorit să filmeze înregistrarea în care prezentatoare urma să le ceară telespectatorilor să trimită mesaje de condoleanţe propriei familii, la un număr de telefon special cu suprataxă. Atunci, Lucian Mândruţă a fost cel care a făcut înregistrarea, din cauza unei erori umane inexplicabile. Mesajul era următorul: "Bună ziua, dragi telespectatori! Sunt Alina Petrescu şi vă mulţumesc că sunteţi alături de mine şi familia mea în aceste momente dificile. Echipa Antenei 1 vă pune la dispoziţie un număr de SMS la care puteţi trimite mesaje familiei mele pentru a vă exprima regretul şi sentimentele pe care le trăiţi acum, fiindcă dumneavoastră încă trăiţi, cu privire la ceea ce mi s-a întâmplat. Vă rog, nu mă uitaţi! Alina Petrescu." În ciuda repetării numelui prezentatoarei de televiziune, Lucian Mândruţă a dus înregistrarea la bun sfârşit, cu lacrimi în ochi şi fără să se bâlbâie, apoi  a participat la o şedinţă foto  pentru Acces Direct, îmbrăcat într-o rochie roşie care simbolizează noul format al jurnalului antenist. Pozele vor fi folosite în emisiunea comemorativă dedicată Alinei Petrescu, urmând să fie amplasate în mijlocul studioului. "Nu am sesizat nimic neobinuit la filmare şi şedinţa foto" a fost răspunsul lui Mândruţă în momentul în care a fost contactat de cartea cu păcate, spunând chiar că "e prima dată când îmi dau seama ce s-a întâmplat acolo."
Conform surselor citate, oficialii postului poartă negocieri cu Dan Diaconescu pentru a deveni un vector de imagine al Antena 1, urmând să prezinte emisiunea Acces Direct, fiind dispus să-i fie anunţată moartea în direct, timp în care ar sta într-un sicriu şi s-ar preface mort. Avantajul cooptării patronului OTV în acest proiect este că în ziua următoarea ar continua să prezinte emisiunea ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Ideea acestui text îi aparţine lui Dacian.

5 comentarii

 1. Dacian spune:
 2. iar presupusa moarte a lui 3d o sa fie transmisa, culmea, tot 3d.

   
 3. Lilu spune:
 4. trist

   
 5. Luminiţa spune:
 6. ţi-a ieşit ca la carte, îmi place. O să devii un jurnalist foarte bun într-o zi, dacă-ţi propui asta. Oricum, în rolul acestora, al jurnaliştilor, intră şi să mai inventeze din când în când :P
  ...
  dar, sunt curioasă, cât este adevăr în tot ce ai scris?

   
 7. Dacian spune:
 8. e adevarat ca tipa asta chiar si sanatoasa, pare bolnava. si tot adevar e ca mandruta devine un jalnic om de televiziune. plus adevarul despre acces direct si cautarile lor de subiecte facile, fara pic de documentare.

   
 9. Luminiţa spune:
 10. pardon, cred că vroiai să zici Lucian Bâlbuţă :D
  ce-mi mai plac cârcotaşii! :P

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]
A apărut o eroare în acest obiect gadget