în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

fotografie: porumb

Scris de Dacian vineri, februarie 05, 2010

6 comentarii

 1. Dacian spune:
 2. cucuruz vechi, nu crezi?

   
 3. Mih spune:
 4. Ce fain! Mi-aduce aminte de atmosfera de la ţară... de acasă. :)

   
 5. hain spune:
 6. mi-aduc aminte ca atunci cand eram mic si am avut aparatu meu foto, am facut o fotografie de sus, de pe casa la porumbul pus in "lemne-din-astea"(probabil are diferite regionalisme,de aceea am ales sa spun ca sunt lemne). si mi-a placut mult de tot cum a iesit.
  ih . de ce mi-am adus eu aminte:) mersi.
  imi place fotografia..by the way:p

   
 7. Dacian: ba da, maestre, cred!
  Mih: e foarte "de la tara", mie-mi aminteste de casa bunicii, nu inteleg de ce.
  Hain: nu mai ai poza? m-ai facut curios.

   
 8. Lumi Cris spune:
 9. pe la noi i se spune "porumbar". care de fapt e un nume generic pentru orice îngrăditură destinată depozitării ştiuleţilor de porumb. al nostru însă mereu a fost din fiare şi din plasă de sârmă, cu un acoperiş de tablă. improvizaţie.
  îmi plăcea când eram mică să arunc porumbul în porumbar. eram toată plină de mătase :)

   
 10. Anonim spune:
 11. La noi la tara se numea costei, si, atunci cand era gol, era locul meu de joaca (inchisoarea!) ! :):) Ah, ce amintiri dragi! :) Imi amintesc acum si cum mergeam sa culegem porumbul. Pe atunci parea o corvoada, dar acum ma gandesc cu drag la copila de atunci, pierduta intr-un lan de porumb mai inalt ca ea, facandu-si papusi din "cucuruzi". :):)

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]