în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

vechi: spiritul vs. forma crăciunului

Scris de răzvan cîmpean marți, decembrie 15, 2009


Haideţi să visăm şi să ne lăsăm inimile să se bucure de o minune! O minune pe care o ignorăm tot mai mult şi care îşi pierde din însemnătate.
Crăciunul a ajuns un trend, acum e important să ţii pasul cu schimbările şi să arunci globurile vechi pentru altele negre. Ştiu, noi, ăştia care nu urmărim Fashion TV şi care nu ne schimbăm garderoba după noua colecţie din Mall, nu o să putem niciodată înţelege frumuseţea snobismului de azi! Mi se întâmplă şi mie să mă ambalez şi să îmi doresc să cumpăr toate decoraţiunile din magazine, recunosc asta (sunt un copil în faţa unui brad frumos împodobit şi mă topesc
după beculeţe roşii), dar astăzi observ că dezvoltăm obsesii pentru nimicuri. Globuri negre, brazi albi, decoraţiuni stridente, mese prea încărcate, toate îmi par astăzi un drum către Crăciunul de formă. O perioadă în care ne bucurăm de vacanţă sau concediu, în care ne îndopăm nesătui din tot ce ne iese în cale, în care facem cadouri doar fiindcă aşa presupune obiceiul, în care sărbătorim avuţia, în care ne punem pe noi pe primul loc. Dacă ne ocupăm atât de mult de tradiţii superficiale, cu sufletele noastre cum rămâne? Ce reuşim să păstrăm din spiritul Crăciunului?
V-am propus să facem fapte bune, să fim generoşi, să ne îngrijim de ceilalţi mai mult decât de noi, să aducem spiritul în casele noastre, în noi. Astăzi, când au mai rămas mai puţin de 40 de zile până la Sărbători, haideţi să visăm! La un Crăciun cu spirit cu tot, la o perioadă în care contează mai mult să dai decât să aduni, la copii cu zâmbete pe buze, la drumuri pline de zăpadă, la colinde, la foc în sobă, la brazi împodobiţi cu decoraţiuni vechi de ani, la Naşterea lui Iisus Hristos!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]