în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

vechi: ornamente

Scris de răzvan cîmpean duminică, noiembrie 29, 2009

Îmi aduc aminte că de prin decembrie începeam să fac ornamente pentru brad, căci nu obişnuiam să pun pe brad doar globuri şi bomboane, ci şi tot felul de steluţe sau clopoţei făcuţi de mine. Hârtia aceea colorată, mirosul de lipici, mizeria lăsată în urmă, grija cu care umblam cu foarfeca erau parte din obiceiurile dinaintea Crăciunului. Făceam ornamente din cele mai ciudate, foloseam de multe ori hârtie albă fiindcă nu eram prea talentat şi doar după câteva încercări ajungeam la hârtia roşie, albastră sau galbenă (uneori portocalie sau verde). Cred că mulţi au făcut sau măcar văzut o dată acele fire de aţă pline de cocoşi (da, aşa îi spuneam pe atunci popcornului). Voi ce ornamente obişnuiaţi să faceţi pentru Crăciun (nu obligatoriu pentru brad)?

1 Responses to vechi: ornamente

  1. iti place mult craciunul tie nu??? ehh cui nu-i place pana la urma

     

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]