în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

vechi: magazinele şi crăciunul

Scris de răzvan cîmpean luni, decembrie 14, 2009

Îmi place să pierd ore uitându-mă în vitrinele magazinelor care sunt cu fiecare an tot mai frumoase. În ultimii ani există tot mai multe magazine, adică, mai multe locuri în care să îmi hrănesc bucuria venirii Crăciunului. Globuri, brazi împodobiţi, ghirlande, figurine, beculeţe... toate sunt pentru mine nedescris de frumoase. Iar de anul ăsta avem în Cluj şi două mall-uri de la care mă aştept să arate cât mai bine în perioada asta. Vreau să văd la fiecare colţ de stradă un glob, vreau în fiecare magazin un brad micuţ, vreau să văd pe stradă oameni fericiţi că se apropie Crăciunul. Nu vreau să văd peste tot doar oameni care aleargă după cumpărături şi care ignoră decoraţiunile din vitrine. Oraşul se găteşte de sărbătoare, pentru că vine Crăciunul!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]