în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

înţelege mai mult prin crăciun

Scris de răzvan cîmpean duminică, noiembrie 15, 2009

E 15 noiembrie şi am dat startul blogului de Crăciun:)! Am încercat să-l fac ceva mai aerisit, am pus colinde pe margine, am lăsat doar 4 intrări pe pagini. Începând de astăzi voi posta amintirile mele de Crăciun, chiar dacă acestea se află deja şi pe Îţi mai aminteşti Crăciunul?
Uitându-mă zilele trecute printre postările pe care le-am scris în ultimii doi ani despre această sărbătoare mi-am amintit de unde am pornit totul. Chiar prima postare (vechi: prima ninsoare) e un mesaj pe care l-am scris în urmă cu vreo doi ani. Îmi amintesc senzaţia plăcută pe care o aveam când scriam la acel blog, bucuria că încă mai ţin minte multe detalii, faptul că de multe ori în timp ce scriam afară ningea şi eu ascultam colinde.
Crăciunul nu e nici pentru mine, aşa cum nu e nici pentru Octavian (după cum singur recunoaşte), foarte important din punct de vedere creştin. Dar încerc! Timp de 40 de zile vă invit pe cartea cu păcate să împărtăşiţi sau pur şi simplu să primiţi amintiri de Crăciun, să ascultaţi colinde, să zâmbiţi şi să vă bucuraţi. Au mai rămas 40 de zile!

4 comentarii

 1. Mih spune:
 2. Imi place foarte mult "hainuta" de Craciun. Chiar foarte mult. Cat despre a scrie amintiri din acea vreme magica din jurul Craciunului, cred ca e nevoie de o atmosfera speciala, asa cum si tu spuneai, afara sa ninga, sa ascultam colinde. Dar parca toate aceste "semne" de iarna se lasa mult asteptate, si tocmai de aceea Craciunul incepe sa isi pierda din farmec. :(
  p.s. mi-e dor de vremurile cand eram un copil, si Craciunul era atunci cand incepea sa ninga, si cand pe strazi se auzeau batai de tobe si colinde. :(

   
 3. Mih, eu recunosc că m-am lăsat deja pradă colindelor chiar dacă vremea de afară aduce mai mult a toamnă târzie.
  Te sfătuiesc să-ţi pui o colindă (pe care o preferi) şi să îţi închizi ochii şi vei vedea ninsoarea. La mine funcţionează de fiecare dată:)!
  P.S. Mă bucur foarte mult că îţi place "hăinuţa" deloc păcătoasă a blogului. Cât de plăcut ai putut să-i spui:), Mih!

   
 4. Raluca P spune:
 5. Te felicit si eu pentru noua infatisare a blogului tau. :) Deja simt Craciunul mai aproape. Pentru mine Craciunul incepe de cand ascult prima colinda, asa ca anul acesta va incepe de azi. :)
  Multumesc!

   
 6. Raluca, plecăciuni!

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]