în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

albume: ducu bertzi - poveste de iarnă

Scris de răzvan cîmpean luni, noiembrie 16, 2009

Am ajuns la albumele de Crăciun, iar primul e Poveste de iarnă a lui Ducu Bertzi.
Mult mai puţin reprezentativ pentru Crăciun decât Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi reuşeşte prin acest album să te introducă în starea specifică sărbătorilor de iarnă. Albumul e o colecţie de colinde tradiţionale (Florile dalbe; O, ce veste minunată) şi colinde mai puţin cunoscute (Pe podele de nuiele; Azi e miercuri, mâine-i joi).
Crăciunul lui Ducu Bertzi e unul bogat în oameni, bună dispoziţie şi bucate. Aminteşte foarte mult, poate şi fiindcă vorbim de albumul unui folkist, de vremuri demult apuse sau, cel puţin, de obiceiuri de la sat. Cu Sara de Crăciun, Pe podele de nuiele, Asta-i seara serilor şi Plecarea e aproape imposibil să nu vă vrăjească şi captiveze. Povestea de iarnă spusă cu multă răbdare şi plăcere de Ducu Bertzi e un bun prilej de a privi în urmă şi a retrăi Crăciunuri care în stresul şi aglomeraţia cu care viaţa ne-a obişnuit e foarte greu de atins. Timp de 35 de minute faceţi linişte în voi şi fiţi martorii venirii Crăciunului!


Ascultaţi aici întregul album:


__
În pregătire:
  • Ştefan Hruşcă - Crăciunul cu Hruşcă

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]