în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

albume: alexandrina hristov - om de lut

Scris de răzvan cîmpean luni, noiembrie 09, 2009

Alexandrina e, alături de Ada Milea şi Tatiana Stepa, una dintre puţinele voci româneşti pe care o ascult în mod constant. De ce? Pentru că în muzica ei găsesc foarte multă inteligenţă, profunzime, atitudine. La fiecare ascultare îmi pare extrem de tânără şi visătoare. În albumul de debut, Alexandrina Hristov adună 12 melodii care combină mai multe stiluri, jazz, soul, electropop şi funk.
De fiecare dată când o ascult îmi amintesc că am ascuns toamna în amintirile care ne leagă, în Numai tu (remixul nu îmi place de nici o culoare!) şi De când ai plecat (care e prezent pe album într-o variantă modificată, la fel de frumoasă). În general, versurile pieselor sunt un labirint de sentimente şi pentru asta îmi place atât de mult (e pe locul trei în topul general pe last.fm). Piese ca Roule Taxi, Undeva şi La Russe îmi sunt relativ străine, le-am ascultat doar pentru acest articol, însă doar Undeva mi-a atras atenţia. Din nefericire, de pe om de lut lipsesc piese ca Avionul de aur, Nimic nu e ca tine, Dorm şi Veniţi acasă!


Ascultaţi aici întregul album:

__
În pregătire:
  • Album colinde

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]