în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

albume: ştefan hruşcă - fostele iubiri

Scris de răzvan cîmpean luni, octombrie 12, 2009

Îmi vine mereu în minte o declaraţie a sa pe care am citit-o nu de mult timp în Jurnalul Naţional: "S-ar putea să fi rămas învăţător, cine ştie, dacă nu mă chema Adrian Păunescu! Era foarte greu şi atunci chiar dacă aveai talent! Nu mai spun că prima dată când m-a chemat la Bucureşti n-am vrut să merg. Îmi era frică! Mi-era frică de tren, de aglomeraţie, de o lume pe care nu o cunoşteam. Mi se părea aşa de departe Bucureştiul, trebuia să schimb vreo trei trenuri! Şi până la urmă s-a întâmplat să vină Cenaclul acolo, la Borşa, şi aşa am plecat." 
Astăzi, Ştefan Hruşcă e, din nefericire, confundat cu colindele. Nu pentru că nu ar merita, nu mă înţelegeţi greşit, dar Hruşcă e grozav ca folkist. Acest album stă mărturie; a fost lansat în 1995 şi conţine 16 înregistrări. Un album emoţionant, o adevărată declaraţie de dragoste către natură, oameni, către timp şi locuri. Asta îl face fermecător pe Hruşcă, faptul că reuşeşte în muzica lui să cuprindă o lume care nici după aproape 15 ani nu se schimbă, lumea sentimentelor. Să refuzaţi să ascultaţi acest album e una din cele mai mari pierderi pe care intenţionat o veţi produce. Fiindcă are melodii pe care la fiecare ascultare o să le înţelegeţi altfel. Chiar dacă lumea sentimentelor nu se schimbă, ea ne schimbă pe noi. Cu tot sufletul vă recomand acest album, mai mult decât altele pe care le-am încărcat până acum. 


Ascultaţi aici întregul album:

__
În pregătire:
 • Tatiana Stepa - Copaci fără pădure
 • Alexandrina Hristov - Om de lut

3 comentarii

 1. Albumul e absolut genial! Nu mai spun de melodia al cărui nume a fost ales ca şi nume al albumului care, după părerea mea, este o capodoperă.

  Frumoasă recomandare şi frumos blog!

  Mult succes şi de-acum înainte şi la cât mai multe postări!

   
 2. Alexandra, mulţumesc cu sufletul şi mă bucur nespus de mult că îţi plac albumul şi, în special, blogul!

   
 3. Anonim spune:
 4. Acelasi gand frumos si ma bucur sa vad oameni care poarta iubirea in suflet!
  Absolut mirific!

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]