în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

seriale: house - cronica unui nesimţit notoriu

Scris de răzvan cîmpean miercuri, septembrie 09, 2009

House e departe de a fi un serial tipic, cu toate că urmăreşte în aproape fiecare episod acelaşi tipar. E unul dintre cele mai populare seriale ale momentului şi se află de mult timp pe primul loc în preferinţele utilizatorilor tv.com.
House e... genial înainte de orice. Personajul principal (care dă şi numele seriei) e construit foarte atent şi e diferit de orice medic pe care eu l-am văzut la TV. Spre diferenţă de ceilalţi, el e arogant, direct, enervant, ironic şi, mai important decât orice, bolnav. Ei bine, Gregory House e dependent de medicamente, dar e un doctor strălucit, singurul capabil să rezolve aproape oricare dintre misterele fiecărui episod. Deşi nu-i pasă personal de pacienţi, e mai interesat decât oricine să găsească rezolvarea, mintea lui interpretând cazurile ca pe un puzzle. Şi poate că tot ceea ce i se întâmplă rău lui House are legătură cu jurământul lui Hipocrate, pe care nu-l respectă întocmai. Pentru el nu e o problemă să povestească altcuiva despre pacienţii lui, să intervină în timpul operaţiei sau să încurajeze o femeie să facă avort.
Ca serial, House merită văzut fiindcă e mai cursiv decât orice altă serie medicală şi decât aproape orice serial din prezent. Conflictele dintre personaje, puţinele momente în care personajul principal se destăinuie, tensiunea, intriga, drama vă vor convinge încă de la primele episoade. Totuşi, e vorba de un serial cu care trebuie să aveţi mare răbdare uneori, tocmai fiindcă pare că se repetă de fiecare dată, schimbând doar cazul. Cu toate acestea, nu conteneşte să surprindă şi să dezvolte o acţiune interesantă şi captivantă.

1 Responses to seriale: house - cronica unui nesimţit notoriu

  1. Mih spune:
  2. Daca mintea personajului intelege cazurile ca pe un puzzle, si cu descrierea care ai facut-o, pare un film tocmai pe gustul meu. Cred ca o sa il trec pe lista, chiar daca incepe facultatea :P

     

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]