în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

albume: alessi's ark - notes from the treehouse

Scris de răzvan cîmpean luni, septembrie 21, 2009

Printr-o recomandare de la Verde Ursuz am ajuns la Alessi's Ark - proiectul muzical al lui Alessi Laurent-Marke - şi, de fapt, la acest album. Unul care cel mai probabil la o singură ascultare nu o să vă impresioneze, pentru nu cred că asta e ideea lui. Dar, dincolo de numele pieselor (care v-ar putea face iar să ignoraţi albumul), ele sunt cel mai des profunde, cu versuri inspirate şi pline de înţelesuri. Poate că asta e şi frumuseţea lui Alessi, că reuşeşte să împacheteze mesajul într-o formă accesibilă, ascunzând totuşi în el minunate poveşti şi, uneori, lecţii de viaţă.
Ascultaţi aici întregul album:

__
În pregătire:
  • Gheorghe Zamfir - The feeling of love
  • Ştefan Hruşcă - Fostele iubiri
  • Tatiana Stepa - Copaci fără pădure

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]