în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

albume: ruth notman - threads

Scris de răzvan cîmpean luni, august 24, 2009


Dacă ai ocazia să asculţi Threads (2007) o să simţi că muzica se rescrie în acea clipă, fiindcă Ruth Notman nu doar ia o melodie şi o cântă în stilul ei, o reinventează! Astfel, avem în faţă o fascinantă colecţie de melodii vechi, reorchestrate şi cântate cu suflet plus un bonus de piese nou-nouţe.

Iată două exemple de cover-uri extrem de reuşite (ca toate, de altfel):
1. Caledonia în interpretarea caldă a lui Bob O'Donnell şi în interpretarea absolut fermecătoare a lui Ruth Notman
2. Still I Love Him în interpetarea uşor ciudată a Margaretei Barry şi în interpretarea energică a lui Ruth
Ce e cu adevărat incredibil e că Ruth Notman nu are decât 19 ani, ceea ce o plasează lângă Laura Marling atât ca vârstă cât şi ca potenţial.

Ascultaţi aici întreg albumul:

__
În pregătire:
  • Jaymay - Autumn fallin'
  • Johnny Flynn - A Larum
  • Alessi's Ark - Notes From The Treehouse

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]