în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

creaţie: pătura

Scris de răzvan cîmpean vineri, iulie 03, 2009

- Ce simţi când te uiţi la soare?
- Te simt pe tine.
- Dar la lună?
- Atunci simt linişte. Îmi place liniştea lunii. Acolo nu sunt petreceri, acolo parcă lumea ascultă jazz. Şi ascultă în linişte. Totul pe lună e făcut în linişte. Chiar şi liniştea.
- Dar când te uiţi la ceas? Atunci ce simţi?
- Atunci nu simt nimic. Nici munte, nici mare. Nici bătrân, nici tânăr. Atunci nu simt nimic. Doar mă gândesc că nu reţin nimic. Mă mai uit o dată. E un obicei, nu simt nimic.
- Dar, dacă eu aş prinde cu mâna degetul tău mic, atunci ce ai simţi?
- Doamne, mâna ta... Atunci aş simţi căldură. Mâna ta mai mereu e aşa. Poate fiindcă te-ai născut vara, nu încerc să-mi explic. Îmi place mâna ta şi atât. Căldura ei.

7 comentarii

 1. Miruna spune:
 2. ce frumos:)

   
 3. un mic moment de extaz pentru degetul mic. In legatura cu comentariul lasat mie. In fiecare zi incerc sa ma perfectionez. Dar pana si Eminescu in poeziile sale ca manuscrise nu duceau lipsa de greseli gramaticale. Asta este... nu esti singurul care mi-a spus:)

   
 4. faraspunsuri spune:
 5. asa sunt ele, mainile calde, ca o ploaie rece vara:)

   
 6. Miruna spune:
 7. :)))este f bine ca esti perfectionist, ca exersezi, ca te compari cu un Eminescu:)
  este clar, mie cel putin imi este, ca lucrul, arta de a cunoaste si potrivi fiecare cuvant intr o fraza cere timp, exercitiu, greseli...oricum suntem norocosi sa avem o limba bogata, cuvinte faine. expresii populare,proverbe fff intelepte.
  mie imi place sa folosesc cuvinte demodate - pt unii, de genul "plapand", " de pilda", "drag", "pasui"..in combinatie cu internet, conexiune si altele ..
  :)

   
 8. andrada spune:
 9. :) pentru postarea asta se potriveste perfect piesa celor de la vama veche-dragostea.
  ps:mai mult,postarea asta intra in topul meu(mai nou extins) la categoria :"scrieri sensibile" :)

   
 10. am avut manuscrisele lui in fata mea, si nu ma compar cu nimeni...

   
 11. Miruna spune:
 12. ok. scuze daca te am suparat:)

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]