în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

creaţie: greşeli, regulile

Scris de răzvan cîmpean vineri, iulie 24, 2009

O listă lungă, iată-mă! Iartă-mi fiecare cuvânt cu care te-am făcut să rămâi. Iartă-mi bucuria de dimineaţă, razele de soare, iartă hinta, iarba şi puţinul vânt. Iartă-mi eforturile de a ajunge la nori, iartă-mi încăpăţânarea de a rămâne acolo. Iartă drumul pavat spre mine, fiecare pas pe care te-am lăsat să-l faci.
Sunt zile şi zile. Sunt bine fără mine. Am găsit răspunsurile din buzunar. Nu, încă nu am făcut ordine, îmi place aşa. E ceva nou în fiecare nimic pe care îl adaug.
O listă lungă, iată-mă! Iartă-mă pentru toate petalele pe care le-am rupt din tine. Iartă-mi repeziciunea şi frica, speranţa şi ignoranţa. Iartă banca, apa minerală, covrigeii aruncaţi pe jos.
Într-o zi, ştiu, nimic nu o să mai conteze. Nici tu, nici eu. Într-o zi, nu departe, o să înţeleg că mai pot creşte, că ramurile mele nu-s făcute să fie mici. E soare şi cald şi un băiat se reazămă de mine. Astăzi a venit să mă facă fericit. Astăzi o să reuşească, fiindcă a venit. Acesta e locul. Aici, la umbră, printre furnici, pitici, piscine minuscule, ace căzute şi răcoare, e acasă. Iată-mă!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]