în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

seriale: lucruri simple

Scris de răzvan cîmpean miercuri, mai 13, 2009

UPDATE: La seriale, cel puţin, am făcut o foarte mare pauză. Doar pe blog, în realitate mi-am continuat obiceiul de a le urmări. Şi s-a terminat şi Arrested Development (cel puţin pentru mine, nu l-am urmărit în întregime când era difuzat şi pe Fox) şi chiar îmi pare rău!
Astăzi e cazul să vă povestesc despre un vechi prieten: băiatul cu ochi albaştri ca marea, cel care se uită în sufletul tău când te priveşte şi care nu doar că te salută, te îmbrăţişează cu toată energia lui pozitivă, Kyle (Matt Dallas).
Povestea lui începe într-o pădure din afara Seattle-ului, unde se trezeşte gol fără nici o amintire (un început care aduce puţin cu John Doe, iar asemănări or să mai existe). Acolo are loc o confruntare cu un şarpe, cu înţelesuri simbolice, plasându-l pe Kyle din start ca pe un personaj pozitiv atipic. După ce este descoperit, este trimis la un centru pentru delicvenţi juvenili, unde încearcă pentru prima dată să mănânce. Facem atunci cunoştinţă cu Nicole Trager (Marguerite MacIntyre), psiholog chemat să afle cât mai multe despre Kyle. După câteva ore, Nicole îşi dă seama că băiatul nu o să poată supravieţui în instituţie şi că are nevoie de atenţie deosebită, aşa că decide să-l ia acasă pentru o perioadă. Familia nu e tocmai încântată de veste: Stephen (Bruce Thomas) e îngrijorat că soţia lui o să se ataşeze prea mult de Kyle, iar Lori (April Matson) şi Josh (Jean-Luc Bilodeau) îl consideră un ciudat şi se tem de felul în care el o să le afecteze vieţile sociale. Când acesta termină un test de IQ de 2 ore în doar 5 minute, cu rezultate perfecte, familia îşi dă seama că are abilităţi ieşite din comun.
Chiar dacă toţi ajung să se ataşeze de Kyle, rămân semne de întrebare. Cine e Kyle? De ce îi lipseşte buricul? De ce nu îşi aminteşte nimic din trecutul lui? Ce secrete ascunde? Chiar nu îl caută nimeni? O să reprezinte un pericol pentru cei din jur? Pe parcursul celor trei sezoane (serialul a fost anulat de ABC Family din motive de audienţă după ce Kyle XY a lipsit mai bine de jumătate de an de pe ecran în pauza dintre sezoane şi datorită crizei scenariştilor) se răspunde acestor întrebări, dar altele apar aproape în fiecare episod.
Kyle XY merită urmărit în primul rând pentru că oferă o poveste care te binedispune. Matt Dallas intră atât de bine în pielea personajului, făcându-l credibil şi plăcut, iar întâmplările prin care trece ne dovedesc umanitatea şi sentimentele adânci ale lui Kyle. Vizionare plăcută!

1 Responses to seriale: lucruri simple

  1. pacat ca a fost anulat...era destul de bun serialul si il urmaream cu placere. Ne-au lasat asa in plop cu toata actiunea macar de faceau si ei un final mai frumos si sa ne spuna si noua pana la urma care e toata treaba cu Kyle. Anyway...Matt este unul dintre actorii mei preferati si o sa continui sa sper ca se va face ceva in privinta acestui serial si poate cu chiu cu vai se va continua macar cu inca un sezon.:D

     

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]