în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

seriale: imposibilul posibil

Scris de răzvan cîmpean miercuri, mai 20, 2009

Ted, Ted, Ted... Ted (Jay Harrington) îşi iubeşte locul de muncă, Ted îi pune pe ceilalţi pe primul loc, Ted are o fetiţă pe care o creşte singur. Ted e bun la toate, toţi îl iubesc pe Ted... Ted Crisp e şeful departamentului de cercetare de la Veridian Dymanics. Şi apoi mai e Veronica Palmer (Portia de Rossi, pe care am întâlnit-o şi în Arrested Development în rolul lui Lindsay Bluth), superioara lui Ted, o femeie lipsită de emoţii şi care e în stare de orice pentru a progresa în carieră. Deşi a avut o escapadă amoroasă cu Ted, ea pare să fi trecut peste. Între cei doi există o permanentă competiţie din care Veronica iese mereu învingătoare.
Întregul serial se învârte în jurul acestor două personaje, al echipei lui Ted şi cercetării pe care o desfăşoară. O echipă compusă din eminenţii savanţi Phil (Jonathan Slavin) şi Lem (Malcolm Barrett) şi Linda Zwordling (Andrea Anders), de la departamentul de testare din Veridian Dynamics. O, da, Veridian Dynamics nu e o companie obişnuită, ea îşi propune să găsească soluţii pentru orice problemă de zi cu zi. Indiferent că e vorba de explorarea cosmosului, alimente industriale, sisteme de apărare, tehnologie sau bunuri de consum, echipa Veridian Dynamics lucrează din greu pentru a face lumea mai bună pentru om şi nu numai. Au făcut chiar şi copii roboţi (cu motto-ul: "Toată dragostea, Nici un scutec!") şi un frac din carne animală. Bine, ultimului, într-adevăr, încă nu i s-a găsit o utilitate.
Better Off Ted e o comedie inteligentă şi cuceritoare despre munca la birou şi complicaţiile ei (am aflat recent că va beneficia şi de o continuare, în sezonul doi). Vă invit să urmăriţi serialul dacă doriţi să râdeţi cu lacrimi (mă gândesc că o să vă placă şi vouă de Phil, nu spun mai multe) şi aştept părerile voastre. Vizionare plăcută!

Citiţi şi:

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]