în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

seriale: anormalitate esenţială

Scris de răzvan cîmpean miercuri, mai 27, 2009

În primul rând, ţin să precizez că am reuşit să văd şi ultimele episoade din Pushing Daisies. S-a terminat cum nu se putea mai bine, a fost mai mult decât la ce mă aşteptam. L-am luat de la început, vă sugerez şi vouă acelaşi lucru. Bun, aceastea fiind zise putem trece la lucruri mai... ciudate.
Supernatural e povestea familiei Winchester, în principal a lui Dean (Jensen Ackles) şi Sam (Jared Padalecki) care se reunesc după ce tatăl lor, John (Jeffrey Dean Morgan), nu se mai întoarce de la vântătoare. Şi nu o vânătoare obişnuită, pentru că nici Winchester nu e o familie oarecare. Dar, să o luăm cu începutul.
Cât timp ei erau copii, mama lor e omorâtă într-un mod cel puţin neobişnuit: e atârnată de tavan, după care ia foc şi casa arde cu ea înauntru. Asta îl transformă şi obsedează pe John care încearcă din răsputeri să-l găsească pe monstrul care a omorât-o. Îi învaţă pe băieţi să-şi poarte de grijă, dar Sam decide să se ocupe de studii, nu de "afacerea" de familie. Ani mai târziu, Dean apare la uşa lui şi îi spune că tatăl nu s-a întors acasă, ceea ce e atipic pentru el. Dean bănuieşte (deşi nu acceptă ideea) că John a fost ucis cât timp era la vânătoare. Sam e de acord să-l ajute să-l căute, însă e decis să nu se despartă de viaţa pe care a reuşit să şi-o creeze la facultate. Ajuns acasă descoperă că iubita lui a fost ucisă în acelaşi mod în care a fost şi mama lui. Această întâmplare îl determină să îl găsească pe criminal.
Fraţii Winchester se plimbă în toată America, bazându-se pe indiciile din jurnalul tatălui, pentru a rezolva intâmplări paranormale şi a se lupta cu vampiri, vârcolaci sau fantome. Îşi păstrează totuşi prioritatea principală: găsirea celui care le-a omorât pe mama lor şi pe iubita lui Sam.
Supernatural merită văzut fiindcă:
  • faţă de Fear Itself şi Harper's Island reuşeşte cu adevărat să te sperie;
  • nu exagerează cu stereotipuri şi clişee horror;
  • jocul celor două personaje e adesea impecabil;
  • dezvoltarea poveştii e imprevizibilă şi, deci, interesantă;
  • e plin de mister, de intrigă şi tensiune;
  • urmăreşte în fiecare sezon o idee, dar lasă să se dezvolte cazuri pe lângă ea;
  • e foarte bine scris, nu se pierde în detalii neînsemnate;
  • demonii, deşi au chipuri umane, sunt extrem de înfricoşători;
  • se bazează pe date, e documentat, nu prezintă haotic informaţii;
  • are o coloană sonoră de excepţie, e unul dintre puţinele seriale care nu a inclus melodii din topurile momentului.
Bun, există şi câteva motive pentru care nu e recomandat tuturor, dar acestea sunt, în mare, legate de religie, însă Supernatural nu e explicit la scenele de crimă sau sex.
Din serial s-au difuzat până acum 4 sezoane şi se pregăteşte sezonul 5, despre care se zvoneşte că ar fi ultimul. Dacă v-am convins că merită să-l vedeţi, Vizionare plăcută!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]