în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

din noi, din singurătate

Scris de răzvan cîmpean joi, mai 28, 2009

Şi timpul care trece. Trece peste noi, ne cunoaşte pe fiecare în parte. El, cel pe care dăm vina când nu suntem capabili să ne facem ordine în viaţă. Pe munţi de nisip ne aşternem relaţii. Odată am văzut un om fericit. Era într-un film alb-negru, nu cred că l-am visat. Deşi, nu ştiu dacă visez colorat. Eu nu disting culori, mirosurile îmi dau bătăi de cap. Dar sunt surprins uneori. Acel miros, acea statură, ea, el, ei. Oamenii pe care îi clădim, în formă de piramidă, pe munţi de nisip. Fin si pur. Se aşează pe piele şi devine una cu tine. Respirăm împreună. În mall, de obicei! Acolo nisipul e şi mai fin. Acolo curg râuri de ciocolată? Cred că nu! Dar noi ne ascundem unii de ceilalţi în faţa unui monitor. Aşa cum facem şi acum! Ce frumos...
sUnT3m pR3T3nI sHi U eSHtI p3Ntru MIn3 princ3ssa_bombo2006 AsHa cUm eU iS p3nTRu U ing3r_fara_aripi4U. E fRuMOsah pR3T3nIA tA, mI plAcE. daR tE aScUNzA. nu cONt3AzA, aTUnCIi o SA fIU 0766.478.*** SHi u Sa fiII 0741.995.*** sHi sUNtEm iARa noi2:x:x:x:x. sHi, dAcA te asCUnJi sHI aSHHa, O Sa fim noi, elev IN claSA aSHAAaSea, APrAaPE corigent - eU, elEVA iNTRraa patRA, dRagUTziCa sHI fitzoassa - u. SHi nE vEDeM pE cORidOR, dA Nu NE salUTaM... Te :*, prinzzesso, bebe shmechkeru:*:x (invenţie personală)

9 comentarii

 1. andrada spune:
 2. un fel de teorie a paradoxului"cum sa fii singur printre oameni?"

   
 3. andrada spune:
 4. ps: stii sa evidentiezi latura emo/so nowadays a vesnicilor nostri indragostiti puberi:)) (inspiratie textuala hifiveana?)

   
 5. Andrada: paradoxal, impreuna dar singuri, ai dreptate! si, da, hi5 mi-a fost de folos de data asta:)...

   
 6. Bogdan spune:
 7. Incep cu partile amuzante...m-am prapadit de ras la extrem de apropiata de adevar inventie personala. You should join a band ;)
  Cat despre singuratatea asta...am ajuns sa ne complacem la ea, poate chiar sa o imbratisam si sa ne hranim cu savoarea ei amara. O multime de oameni in jur nu face sa o inlature (ba chiar o inradacineaza de cele mai multe ori), cum spune si Andrada, e o teorie a paradoxului.

  Si postul tau mi-a redeclansat niste de versuri dintr-o piesa in tartacuta:

  "Today I saw the strangest thing on the evening news
  A man who wasn't sad at all about what's going on
  And even though I'm trying to smile
  With everything I see it could take a while
  ...
  Yesterday I heard you say you never close your eyes
  Sometimes the world's a scary ride, it's hard to hang on
  Along the way we got off track
  And if we turn around can we ever get back?"

   
 8. Bogdan: I'm already in a band:D!
  Cât despre postare... Niciodată nu ne-a fost mai uşor să dăm de ceilalţi şi niciodată nu am fost atât de singuri!

   
 9. Bogdan spune:
 10. Trist, dar adevarat. O sa iti raspund tot in versuri:)

  "What about the world today?
  What about the place that we call home?
  We've never been so many
  And we've never been so alone..."

   
 11. Bogdan: Câtă dreptate grăieşte Ana Johnson...

   
 12. Bogdan spune:
 13. Raspuns corect! Numai ca e Johnsson:P

   
 14. Bat-o norocu', da' nume complicat mai are:">

   

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]