în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

seriale: epopeea egoismului uman

Scris de răzvan cîmpean miercuri, aprilie 15, 2009

Arrested Development e o mostră că televiziunea americană poate produce umor de calitate. Serialul a debutat pe 2 noiembrie 2003 şi a avut trei sezoane pentru care a câştigat o sumedenie de premii (printre care Golden Globes, Emmy, Golden Satellite Awards sau Television Critics Association Awards).
Despre Arrested Development ar fi multe de spus, e o comedie despre o familie bogată care pierde tot. inclusiv pe capul familiei, George Bluth Sr. (Jeffrey Tambor), arestat pentru fraudă. Michael Bluth (Jason Bateman), văduv cu un copil de 13 ani, George-Michael Bluth (Michael Cera), urmează să ţină familia pe linia de plutire. Doar că asta se dovedeşte extrem de greu, fiindcă Bluth nu e o familie normală. De fapt, Michael e singurul normal dintre toţi. Sora lui, Lindsay Bluth Fünke (Portia de Rossi), e căsătorită cu un medic cu evidente tulburări comportamentale, Tobias Fünke (David Cross), şi împreună au o fiică, Mae "Maeby" Fünke (Alia Shawkat), pe care o neglizează neîncetat. Ceilalţi doi fraţi, Byron "Buster" Bluth (Tony Hale), un retardat social manipulat şi dădăcit exagerat de mama lui, şi George "Gob" Bluth II (Will Arnett), un magician ratat cu normă întreagă, completează tabloul de ciudaţi ai familie Bluth.
Arrested Development e, în sfârşit, portretizarea ironică a unei clase sociale altfel privilegiate în America, lipsită de minime principii, unde personajele sunt prezentate cu defectele la înaintare, accentuând ideea de parvenire a acestora. Filmat în stilul unui reality-show, serialul face dreptate în această mare de pseudo-vedete care nu au nimic de spus, care se bazează strict pe înfăţişare şi aparenţe, fiind superficiale şi lipsite de conţinut.
E interesant de urmărit cum evoluează această familie, ce compromisuri o să facă, ce lecţii o să înveţe. În plus, serialului (anulat din motive de audienţă) i s-a pregătit o continuare, un film ce urmează să fie lansat undeva în 2010. Vă invit să urmăriţi această comedie savuroasă, aveţi aici episodul pilot:


Citeşte şi:

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]