în aşteptare #1. (10.01.2011)

În lumina slabă a camerei sale, dar, mai ales, în lumina tuturor celor întâmplate, îşi aştepta sfârşitul. Avea să vină, ca aproape tot ce i s-a întâmplat lui, în totalitate normal, chiar banal şi vechi. Ca şi ziua aceea în care, întorcându-se acasă de la câmp, îşi ducea în căruţă soţia moartă. A murit în câteva secunde, fulgerată. Îşi aduce aminte cu groază, dar mai ales cu ruşine, de ziua aceea şi de privirle curioşilor în căruţă, unde, puţin schimbată la faţă, stătea întinsă femeia de care îl lega până atunci o viaţă. Viaţa care îl lega de acea femeie din care sufletul a încetat de ceva timp să mai fumege.
[citeşte continuarea...]

seriale: frumuseţea iresponsabilităţii

Scris de răzvan cîmpean miercuri, martie 25, 2009

Am început să-l privesc întâmplător, fără să cred că e nu ştiu ce serial mare. Însă, după primul episod, mi-am dat seama că mă înşelasem.
  • Ce e, de fapt, Weeds?
E povestea unei familii care rămâne fără tată, dar cu o groază de datorii şi facturi neplătite. Ca soluţie la cele întâmplate, Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) decide să se apuce de vândut droguri. Chiar dacă scapă de problemele financiare, văduva nu se lasă de noul hobby şi devine un traficant în toată regula. Pentru un timp, familia ei n-avea habar cu ce se ocupă, dar pe măsură ce serialul evoluează, toţi ajung să se acomodeze cu ideea. Iniţial, Nancy face tot posibilul ca cei doi băieţi ai săi să nu fie influenţaţi de afacerile cu droguri, dar situaţia îi scapă de sub control.
  • De ce merită urmărit?
Pentru că, în cele patru sezoane difuzate până în prezent, Weeds a dovedit că e altfel! Pentru turnura imprevizibilă a acţiunii şi pentru jocul actorilor, care chiar face serialul să merite aşteptat de la o săptămână la alta. Deşi părea a fi pierdut orice atuu după sezonul trei (când Nancy şi "oamenii ei" se mută din Agrestic), cel mai recent sezon a arătat nu doar dependenţa ei de aventură, dar şi maturizarea personajelor.
Celia Hodes (Elizabeth Perkins), după ce e umilită în repetate rânduri, merge la dezintoxicare şi, mai apoi, să-şi viziteze fiica pe care nu o mai văzuse de doi ani. Andy Botwin (Justin Kirk) îşi asumă responsabilitatea pentru soarta altora şi îi ajută pe imigranţii mexicani să ajungă în America. Silas Botwin (Hunter Parrish) împlineşte 18 ani în ultimul episod al sezonului patru, când decide să-şi înceapă propria afacere cu droguri.
  • De ce nu e recomandat tuturor?
În primul rând, pentru că e un serial despre (consum de) droguri, dar şi pentru numeroasele scene de violenţă (în special verbală) şi sexualitate. Pentru că sparge norme sociale în încercarea de a şoca.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu

Adresa de email (abonarea trebuie confirmata):

O colecţie de obsesii, pasiuni şi frământări din mine, un loc pe care îl cizelez şi-l modelez permanent după firea mea schimbătoare, o oglindă difuză a ceea ce-am fost şi încerc să fiu. Un blog scris nu atât pentru a fi citit, dar pentru plăcerea nebună de a fi scris. [detalii]